Scholieren doen mee aan milieuproject

Paramaribo 23 juli 2012 – De Stichting Ontwikkeling Longmay en Omgeving (SOLOM) organiseert een milieubewustwordingsproject. Het thema is ‘Behoud biodiversiteit is onze prioriteit’. Na de intensieve toetsperiode nemen zeventien leerlingen van de 6e klas deel aan deze activiteit en hebben als opdracht meegekregen om het thema via tekeningen uit te beelden. Er moet een boodschap meegegeven worden aan de gemeenschap hoe verantwoord om te gaan met het milieu.

Deze activiteit is vandaag begonnen in het gemeenschapscentrum te Longmay in Nickerie en zal op 7 augustus worden afgesloten. Drie werkstukken zullen worden uitgekozen door een onafhankelijke jury. Voorzitter Hendrie Karijoikromo van SOLOM laat Starnieuws weten dat in de komende vakantie periode meerdere activiteiten op het gebied van milieubewustwording worden uitgevoerd samen met de jongeren van de omgeving.

Het Bigi Pan MUMA gebied biedt een enorme economische potentie voor de locale gemeenschap op het gebied van toerisme en visserijactiviteiten. Met dit project wordt getracht jongeren in een heel vroeg stadium bewust te maken om verantwoord om te gaan met het milieu. Dit project moet gezien worden als een aanzet tot meerdere milieubewustwordingsprogramma’s.